Jeg fikk noen røtter med pepperrot av mamma,
hun syltet de sammen med sylteagurker i sine yngre dager.
Men det er godt med pepperkrem til laks,
revet i saus og som smakstilsetting på kjøtt og kylling.
Den er i familie med Wasabi, kålrot, sennep,,korsblomstfamilien,,
og har vært kjent i Norden fra 1500 tallet men mest brukt
i det svenske og danske kjøkken.
Perrerrot ,,Armoraica rusticana,,
Bilde er lånt fra urtekildens bildegalleri.
Som urtemedisin er den vist bra for hjerte, gikt, urinveier
og utvortes for isjias, reumatiske ledd og støle muskler.
(har jeg lest)
De siste løkene fikk jeg endelig i jorden i dag,
godt for alt som er gjort.
Det ble vist mest lilla tulipaner i år,
men lilla og hvite sammen er flott synes jeg.
Ringblomst og blomsterlin.
Ha en fortryllende kveld.
Klem fra Marit.
Pepperrot er godt=) Det har jeg også lyst til å ha i hagen. Vil veldig gjerne utvide kjøkkenhagen og har en plan for det. For et utrolig flott bilde av ringblomsten din=) Synes det oser av sommer=) Ha en superfin kveld=) Vibeke
SvarSlettPepperot har æ aldri dyrket, høres spennede ut :)
SvarSlettÅ så heldig du er som har fått satt ned de siste løkene dine, æ har ennu 50 stk igjen, men været er så ufyselig at æ bare utsetter det hele tia :/
Ha en fin kveld, Marit,
Lisbeth ;)
Jag gillar pepparrot och har det alltid när jag lägger in gurkor, den växer vilt här men den köpta brukar vara mycket större och finare. Pepparrotskött är också mumsigt!
SvarSlettSå fint du kommer att få det till våren med alla lökar.
Kram Lotta
Good shots Marit.....last one is a beauty.
SvarSlettGreetings, Joop
Det er alltid spennende å sette løk om høsten. Jeg har satt i krukker i år, og er veldig spent på om det gir resultater.
SvarSlettØnsker deg en fin kveld.
Mmm, pepperrot og laks er godt :-)
SvarSlettDet lyder som om peberrod er godt for det meste :)
SvarSlettHei Marit. Fin, ny header du har her. Grattis.
SvarSlettPepperrot har jeg akkurat brukt i kveld. Men den kom fra tube i kjøleskapet. Er kanskje ikke like helsemessig gunstig da? Skittau, den gir smak som jeg liker. Hadde den oppi spicy tomatsaus, som skal serveres ved siden av greske kjøttboller til lørdag. Mine løk er innkjøpt, men enda ikke i jorda. Ja ja, blir vel…
Fin onsdagskveld fortsatt.
Pepperrot har jeg aldri hatt... Det fikk jeg lyst til å gjøre noe med nå.
SvarSlettDet er virkelig deilig når all løken har kommet i jorden og vi kan se fram til neste vårblomstring. Alltid litt vanskelig å finne plass om høsten, men om våren er det forbausende romslig i bedene.
Du har virkelig dyrket mange flotte grønnsaker i år! Jeg gleder meg til å se løkblomstringen hos deg til neste år.
SvarSlettHa en fin kveld.
Visste ikke at pepperrot var flerårig. Må jeg få tak til våren.
SvarSlettJeg har gitt opp blomsterløker - de vil ikke trives her. Men henta masse snøklokker og andre vårløkblomster fra en gammel hage i sommer, så kan håpe på at de vil trives.
:) Inger
Hei! Marit! Aller først, tusen takk for kommentaren din, ble så himla glad.
SvarSlettPepperrot er utrolig godt til laks, men her har den fått litt for gode forhold og er ganske invasive. Har ikke begynt på på løken, håper den kommer snart fra Holland.
Blålin + ringblomst = sant. Ha det så godt! Klem Anne
Wondeful photos! Love the last one!
SvarSlettSå mye du kan :) Kunne ikke mye om pepperrot før, men nå kan jeg litt :) Takk. Vakker ringblomst og det med løk i jorda vil jeg helst ikke påminnes om akkurat nå, ikke en eneste en i jorda her enda. Skam på meg og finfin torsdag til deg.
SvarSlettFine bilder fra hagen!
SvarSlettOverhere it's only to buy in yars. But in the garden it's even more beautiful.
SvarSlettHave a wonderful day Marit.