Einer seg godt til frysing.
(jeg forveller de ikke før frysing )
Du trenger ikke mange planter for å få 8-10 porsjoner til vinterbruk for bønnene blir ganske store.
Dette var dagens snitte bønne reklame , over til det
litt mere praktiske.
(de finnes i mange farger , men alle blir grønne etter koking)
Jeg bruker de til stuing og det er så godt til kjøtt mat ,salt mat og sterk mat. Her er Marit`s stuing.
Snitt opp bønnene ,
kok de i ca 3-5 min i 1 dl vann,
sil av kraften og hell den tilbake i kjelen,
visp inn litt maisena og fløte\melk , kok opp og
smak til med salt, pepper og muskat ,
hell bønnene opp i kjelen og rør om.
Vips så er den ferdig , det tar ca 8-10 minutter.
Vi har begynt å snakke sensommer og høst men jeg liker
denne tiden av året.
Sopp , bær ,grønsaker og masse frukt ,
deilig høstluft fine dager i skog og mark ,
en kopp te og en god bok,
levende lys på mørke kvelder .
Bare for og nevne noe.
Det hørtes vel ikke så ille ut det.
Ha en fin dag.
Enig med deg, perfekte dager for haging også. Flytte og dele, og perfekt vanning i form av regn. Love it!
SvarSlettEnig med deg..sensommer er bare herlig, og så kan vi nyte markens grøde.:)Hilsen Else Britt
SvarSlettDette er en fin tid... i alle fall når været er sånn noenlunde. Men det er også en litt vemodig tid, tenk et helt år til neste sommer.
SvarSletttakk for bønneoppskriften, den skal jeg jammen prøve:-)
Joda, denne årstiden er jo også vakker!
SvarSlettEr bare litt vemodig at sommeren står på hell.
Ditt siste bilde her var superflott! -Margit-
Enig med dæ at høsten er en fin tid med masse nydelige farger og bær og sopp for de som liker og plukke det ;)
SvarSlettBruker ikke slike bønner mye, men oppskrifta di hørtes deilig ut, skal prøve den en dag :)
Klem :)
August er min bestevenn, i dag hadde vi lapskaus på nye grønnsaker, namm...fortell gjerne mer om hvordan du dyrker snittebønner fra begynnelsen. Jeg bruker endel snittebønner og skulle gjerne dyrket selv...
SvarSlettDet er en herlig tid med alle godsakene. Men snittbønner har jeg ikke prøvd. Får notere meg det for neste år :-). Håper du får fortsette å nyte fine dager i hagen.
SvarSlettMasse godsaker fra hagen!..jeg har sådd stangbønner..skal vise senere..de vokser og gir så stor avling at jeg blir helt redd...lurer på om jeg kan fryse de uten forvelling...?
SvarSlettTorde,lyn og vann i bøttevis hos meg også...
Jeg er sååå enig..en fin tid vi har nå...jeg er sommer og høstmenneske..så dette er ikke ille:))
Så koselig at du deler oppskrift på en morsom stuing...sånne bønner har jeg aldri sett før...bare vanlige grønne!
SvarSlettDu har iallefall en rikholdig kjøkkenhage, så maten din er "kortreist" kan man vel si.
Har vært kjempefraværende i noen uker, men vi har vært på ferie uten så mye nett....så er det ikke så morsomt å sitte å blogge når man er på besøk heller...så ble jeg syk...så begynte jeg på jobb, og da er det full fart de første ukene før vi kommer oss i gjenge.
Ønsker deg en fortsatt god uke.
Klem fra Kristin
Takk for oppskrift og inspirasjon, utrolig hva din hage rommer av nytte og glede!
SvarSlettNyt uka mot helg, klem fra meg;)
Deilig å kunne høste friske grønnsaker fra hagen! Jeg hadde prydbønner et år! De var jo både dekorative og gode. Kanskje jeg kan prøve meg på snittebønner også.
SvarSlettHa det fint!
Hmmm, bønner er ikke utprøvd her i hagen, en god idè til neste år vil jeg mene :) De ser gode ut iallefall.
SvarSlettMmmmmmmmmmm...........høyrest godt ut. Har ikkje prøvt å så bønner. Kanskje til neste år..........
SvarSlettHer rausar tippsa og inspirasjonen inn. Fantastisk!
Ja alle årstider har sin sjarm og er heilt enig i at haustmørket har sin..........koselig.
Ønskjer deg ei finfin dag.
Klem :))
Dejlige billeder og tak for opskriften på stuvning! Det er nemlig en skøn årstid lige nu. Klem
SvarSlettI every time used to read piece of writing in news papers but
SvarSlettnow as I am a user of web therefore from now I am using net
for articles, thanks to web.
Also visit my webpage : cool articles about animals
Ja, visst är det en härlig tid, när man kan skörda allt det goda ute i naturen :)
SvarSlett